Historien om Charlotte Amalies Bastion

Ammunitionslagret på Charlotte Amalies Bastion blev bygget i 1744 som en del af det på daværende tidspunkt ret ny anlagte Christianshavns Voldanlæg. Voldanlægget var planlagt, dels som en del af Københavns søbefæstning, dels for at fuldende den æstetisk smukke fæstningsring omkring København. Samtidig skulle voldanlægget på Christianshavn beskytte flådens skibe, som netop da var blevet flyttet ud fra Københavns Havn af hensyn til brandfare. Antallet af skibe var øget så meget, og skibene lå så tæt i havnen, at en brand kunne udløse en katastrofe. Samtidig besluttede man at flytte hærens ammunitionslagre på større afstand af beboede arealer. Der havde blandt andet tidligere ligget et krudttårn på Nordre Toldbod, som sprang i luften ved et ulykkestilfælde og kostede adskillige menneskeliv. Derfor blev der på nogle af de nye bastioner langs Christianshavns Voldanlæg etableret krudttårne: Carls (1690) og Wilhelms bastioner er bygget efter en ældre byggeskik, mens Frederiks Bastion og Charlotte Amalies Bastion var i funktion som ammunitionslager lige indtil 1970, hvor hæren rømmede Bådsmandsstrædes kaserne – nu Christiania. Nu huser Charlotte Amalies Bastion, restaurant 56°.

Ved højen mast, i røg og damp.

56° bliver drevet af ægteparret Kirstine og Kenneth Ellegaard. Vi afholdte vores egen bryllups fest på Frederiks Bastion i 2007 og forelskede os, samtidig i det gamle rustikke krudthus. Vi har siden da drevet og udviklet Frederiks Bastion. I 2012 flyttede vi adresse og dermed ændrede restaurantens navn til 56°, som ligger i et identisk krudhus blot 300 meter fra Frederiks Bastion. 56° raffinerer køkkenet fra Frederiks Bastion med et fokus på á la carte menu, som består af det bedste kulinariske arvegods – nemlig det traditionelle nordiske køkken, der krydres med moderne og kreativ kokkekunst.

Opera på menuen.

56° huser også gæster til selskaber, bryllupper, forretnings frokoster og middage og serverer en særlig Opera-menu, da den smukke Opera kun ligger et skumsprøjt fra 56°.

Med 56° finindstiller København sit kompas og viser dig vej til en vellykket middag. Vi ser frem til at byde dig velkommen.